Uudised

Foto: Valga Muusikakooli fotoarhiiv

Loovuspäevast..

Neljapäeval, 2.juunil  toimus Valga Muusikakool 100 ürituste raames loovuspäev õpilastele. Tegemist oli esmakordse ettevõtmisega ja  osales 20 õpilast III-VI klassini.

Tegevused toimusid gruppides ja meeleolukas hommik lõppes saalis ühise improvisatsioonilise etendusega, mis jäädvustati videos.

Päeva ja etenduse sisulise poole teostas lavastaja ja draamaõpetuse koolitaja Maria Usk, instrumentidega tegelesid õpetajad Johannes Eriste ja Hugo Kähri, helid aitas võimendada Kaarel Narro.

Mängiti sõnatult, kehaliselt väljendades erinevaid rolle (liblikad, sõdalased, konnad, kalad jne.) improvisatsiooniliste pillihelide järgi. Loodi instrumentidega erinevaid helikeskkondi (näiteks kosmos, kõrb, mets, rand jne.), imiteeriti olmehelisid kasutades kaasaegseid mänguvõtteid. Ka paberiga tekitati helisid, neid võimendati mikrofonidega.

Kõik see oli improvisatsiooniline- ühekordne ja ainulaadne.

Õpilaste arvamused sellele päevale olid: huvitav ja põnev kogemus, midagi ebatavalist, täiesti teistmoodi tegevused. Huvitav oli helikeskkondade loomine ja rollide mängimine. Tore oli mängida pille, mida enne pole proovinud ja kohtuda õpilastega, keda enne ei tundnud.

Mõte on jätkata selliste ettevõtmistega ja siis ühendada tegevusi Valga-Valka Kunstikooliga, Valga Põhikooliga, Valga Kultuuri- ja Huvialakeskusega.

 

Täname kõiki osavõtjad! Järgmiste põnevate väljakutseteni!