Uudised

Anu Kase nimeline ansamblimuusika päev Otepääl

Hingevärinaga oodati sündmuse toimumist nii korraldajate kui ka osalejate poolt.
 
Õnneks läks! Osalejaid - ansambleid sai nii palju, et tegemist oli kahetunnise kontserdiga. Lõuna-Eesti muusikakoolide kohtumine osutus meeleolukaks (taaskohtumise ja jällenägemise rõõm). Muusikastiile kõlas erinevaid, pärimusmuusikat ainukesena pakkus Valga muusikakooli ansambel "Kirekind" (koosseisus: Emma Hansson, Gerda Ly Käis, Marleen Vodi, Lee Õunapuu, Liina-Mai Põldsepp, Tormi Rattasepp ja juhendajad Meelika Hainsoo ning Koidu Ahk). Žürii oli väärikas, lisaks Otepää muusikakooli direktor Helen Kirsile istus laua taga helilooja Tauno Aints ja muusikateadlane Kadri Steinbach. Ansambel "Kirekindi" hea esinemise küljed, mida žürii hulgaliselt välja tõi, on üles tähendatud diplomil (foto). Lisaks, ansambel "Kirekind" oli ainuke, kes esitas vokaalteose (nende puhul regilauluseade).
Ansambli liikmed oma muljetest tõid esile, et oli väga tore esineda; huvitav oli kuulata ja näha harfi ansambli koosseisus (Viljandi muusikakool); osalejatele kaetud laud oli külluslik, toit maitsev.
Tahaksin kiita meie muusikakooli õpetajat José Antonio Page Ramirez'st, kelle juhendatud vaskpillikvintett (Võru muusikakool) jäi kõrva laia diapasooni ja puhta kõlaga.
 
 
Teksti kirjutanud: Koidu Ahk